"Dođi sebi" postoji od 28. januara, 2020. godine. Postoji kako bi na diskretniji i finiji način, kroz kreativu, umetnost i pisanje, a opet vrlo jasno i koncizno, dopreo do žena koje su tihi heroji iz senke i koje su žrtve nasilja bilo kog tipa i oblika - naše Pobednice. Heroine ženskog i ljudskog roda. Postoji kako bi se, ako Bog da, jednoga dana, razvio u Organizaciju koja će biti psiho - fizička pomoć svim ženama, devojkama i devojčicama koje prolaze kroz "sito i rešeto". Postoji kako bi prodrmao ovo društvo koje je izgubilo moralni kompas i doživelo potpuni sunovrat svih vrednosti i kako bi čak isprovocirao reakcije, da se nešto desi, da se nekako reaguje. Da se konačno i zaista shvati "kriv, ko prav". Da se razmisli pre nego se osudi. Da se sasluša pre nego se ućutka. Da bude pravde, da bude zaštite. Da svi dođemo sebi.
Ali, znate šta još postoji❓
Postoji i grozomorna činjenica ovog paralelnog univerzuma koji nazivamo svojom realnošću, da je od istog tog januara u ovoj našoj "zemlji seljaka na brdovitom Balkanu" nasilje u porodici i partnerskim odnosima odnelo čak 7 života. 7 žena, 7 nečijih majki, 7 sestara, baki, kćerki, drugarica, tetki, kuma, strina, budućih mama.
⛔⛔⛔ SEDAM NEDUŽNIH ŽIVOTA⛔⛔⛔
Stresli ste se od užasa? Ako. I treba. I treba da vas dotakne, prodrma i uzdrma, jer sve dok budemo gledali na ovaj gorući problem kroz [izvinite, ali] prizmu malograđanstva i primitivizma, a sve gurajući i nogama i rukama pod tepih patrijarhata - neće biti promena. Nasilje u porodici i nad ženama i nasilje uopšte možda i počiva na nekim privatnim temama, ali samo za sebe, nasilje kao takvo, NIJE i ne sme biti privatni već vrlo javni i vrlo društveni problem. I dokle god "ovaj kamen zemlje Srbije" bude svedočio samo jednom svirepom ubistvu nečije majke, sestre, bake, tetke, kćerke, strine, učiteljice, vaspitačice, kume, prijateljice, komšinice, poznanice,...
Mi smo kao nacija i kao ljudski rod na gubitku i treba da nas bude sramota.
Hajde da se trgnemo!
Hajde da dođemo sebi! 🙏🏼
Hajde da širimo ljubav, delimo podršku, podižemo svest ❣️
Hvala svima na podršci i saradnji! 🍀💟💪🏼