Znaš,
u redu je da nekada budeš preopterećena, da ti se bezbroj misli vrzma po glavi, da se osećaš pritisnuto i anksiozno, da imaš mnogo planova ali nikako da makar jedan počneš da realizuješ; u redu je da nekada podbaciš u nečemu, da nešto ne uspeš da uradiš onako kako si zamislila, da ne ispoštuješ neke rokove, da ne budeš skoncentrisana, da ti nedostaje volje i motivacije... U redu je, jer si ljudsko biće.
Ali, nije u redu da opteretiš svoje biće preko svake ljudske i realne mere. Nije u redu da se guraš preko nekih nezamislivih granica. Nije okej da previše razmišljaš, da si non stop u nekom grču, da non stop držiš gard. Nije kul da stalno budeš u vajbu "Šta ako ovo", "šta ako ono". Pući ćeš. Nestaćeš. Pretvorićeš se u prah.
Zato se raspetljaj. Ma, kako znaš i umeš. Ako ne možeš sama, obrati se nekom ko će ti pomoći. Pričaj sa drugaricom, mamom, sestrom. Pričaj sa mnom. Popričaj i sama sa sobom. A sa psihologom pod obavezno. 21. vek je i više ništa nije tabu. Naročito ne tvoje mentalno zdravlje i mentalna higijena. A i lakše je kad pričaš, znaš?
#dodjisebi i raspetljaj se, jer za tebe važno je. ❣️